درباره کشور شیلی
جمهوری شیلی کشوری در آمریکای لاتین است که جزو کشورهای باثبات سیاسی در منطقه محسوب میشود.
شیلی از شمال با پرو، از شمال شرق با بولیوی و از شرق با آرژانتین همسایه است. در غرب این کشور اقیانوس آرام قرار دارد.
در حدود 10 هزار سال پیش مهاجران بومی ساکن قاره آمریکا در درههای حاصلخیز و سواحل کشوری که امروزه شیلی نام گرفته سکنی گزیدند. اینکاها نیز زمانی امپراطوری خود را تا نقاطی در شیلی امروزی توسعه دادند.
در سال 1520 فردیناند ماژلان که قصد داشت از طریق دریا دور دنیا را طی کند، از آبراهه واقع در جنوب شیلی گذر کرد، اکنون بخش جنوبی شیلی که ماژلان از آن گذر کرده را تنگه ماژلان مینامند.
اما در سال 1540 پدرو در والدیویا یکی از افراد تحت فرمان فرانسیسکو پیسارو از فرماندهان اسپانیایی و فاتح پرو، وارد شیلی شد و فرایند تصرف این منطقه را آغاز کرد. والدیویا همچنین بانی سانتیاگو ، پایتخت امروزی شیلی است.
تصرف کامل شیلی اما با دشواریهای فراوان همراه بود و نیروهای الروپایی در این راه بارها شکست خوردند. قوم ماپوچه در سال 1553 علیه استعمار اسپانیا قیام کرد، این قیام در نهایت به کشته شدند پدرو والدیویال قاتح اسپانیایی شیلی انجامید. طی سالهای بعد نیز ماپوچهها چندین بار علیه استعمارگران اسپانیایی قیام کردند.
اشغال اسپانیا توسط قوای فرانسه و برتخت نشستن ژوزف برادر ناپلئون بناپارت در اسپانیا به فرایند استقلال شیلی شتاب بخشید.در سال 1810 یک ستاد ملی تحت فرمان فرناندو ولیعهد در تبعید اسپانیا تشکیل شد، این ستاد شیلی را یک جمهوری خودمختار تحت حاکمیت پادشاهی اسپانیا اعلام کرد.
اما تلاشهای بعدی اسپانیاییها برای تصرف مجدد شیلی، به منازعات متعددی میان استقلال طلبان شیلیایی و نظامیان اسپانیایی انجامید. در سال 1817 فرناندو او هیگینزشناختهشدهترین ملیگرای شیلیایی به همراه خوسه د سان مارتین قهرمان نبردهای استقلال آرژانتین، دررراس قوای خود از کوههای آند گذر کردند و در شیلی توانستند در مصاف با قوای سلطنت طلب اسپانیایی آنها را شکست دهند.
متعاقب شکست نیروهای اسپانیایی در 12 فوریه سال 1818 استقلال شیلی اعلام شد و این کشور تحت زمامداری او هیگینز قرار گرفت.
سیاست در شیلی
قانون اساسی شیلی در شرایط غیر معمول و در زمان زمامداری اوگوستو پینوشه دیکتاتور سابق نظامی این کشور در سال 1980 تصویب شد.
این قانون در سال 1981 جنبه اجرایی به خود گرفت. پس از شکست پینوشه در همه پرسی سال 1988، مفادی به این قانون اساسی اضافه شد تا روند تغییرات احتمالی آتی در این قانون اساسی تسهیل شود.
در سال 2005، ریکاردو لاگوس رییس جمهوری وقت شیلی مصوبههای کنگره شیلی را به عنوان الحاقیه به قانون اساسی این کشور افزود.
بر اساس این تغییرات در قانون اساسی حق انتصاب سناتورها یا انتصاب سناتورهای مادامالعمر لغو شد. همچنین حق کنار گذاشتن فرمانده نیروهای مسلح شیلی به رییسجمهور این کشور واگذار شد. بر همین مبنا دوره زمامداری رییس جمهوری نیز از شش سال به چهار سال کاهش یافت.
در این اولین دور انتخابات ریاست جمهوری شیلی در 11 دسامبر 2005، هیچ یک از چهار کاندیدای ریاست جمهوری نتوانست 50 درصد آرای لازم برای پیروزی را کسب کند.
در دور دوم نیز میچله باچلت کاندیدای ائتلاف چپ میانه با سباستیان پینیرا کاندیدای ائتلاف راست میانه به رقابت پرداخت و در نهایت باچلت از این رقابت پیروز خارج شد.
باچلت در 11 مارس 2006 در مقام ریاست جمهوری شیلی سوگند خورد. این چهارمین انتخاباتی بود که پس از پایان عصر دیکتاتوری پینوشه در شیلی برگزار میشد.
براساس قانون اساسی، رییس جمهوری شیلی نمیتواند چندین دوره پیاپی در انتخابات شرکت کند.
شیلی دارای یک کنگره دو مجلسی است؛ مجلس سنا با 38 نماینده ومجلس نمایندگان با 120 عضو. دوره نمایندگی سناتورها هشت سال و دوره حضور اعضای مجلس نمایندگان در عرصه قانونگذاری چهار سال است.
20 نماینده عضو سنای شیلی از حزب حاکم ائتلاف چپ میانه هستند. حزب حاکم در مجلس نمایندگان شیلی نیز از اکثریت برخوردار است. در مجلس نمایندگان حزب ائتلاف چپ میانه دارای 63 کرسی و حزب ائتلاف راست میانه دارای 57 کرسی است.
قوه قضایی شیلی مستقل عمل میکند. این قوه متشکل از یک دادگاه استنیاف، دادگاههای نظامی، یک دادگاه قانون اساسی و دادگاه عالی است.
اقتصاد در شیلی
تولید ناخالص داخلی در این کشور 4/234میلیارد دلار است. شش میلیون و 970 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در این کشور 7 درصد است. نزدیک 18 درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال 2007 نرخ تورم در این کشور 5/6 درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل مس، میوه، ماهی، کاغذ و مواد شیمیایی است که به کشورهای آمریکا (6/15 درصد)، ژاپن (5/10 درصد)، چین (6/8درصد)، هلند(7/6درصد)، کره جنوبی (9/5 درصد)، ایتالیا (9/4 درصد)، برزیل (8/4 درصد) و فرانسه (2/4 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل نفت و محصولات پتروشیمی، مواد شیمیایی، تجهیزات الکترونیک، ماشینآلات صنعتی، وسایل نقلیه و گاز طبیعی است که از کشورهای آمریکا (15/6 درصد)، آرژانتین (6/12 درصد)، برزیل (8/11 درصد) و چین (7/9 درصد) وارد میشود.
مردم شیلی
جمعیت این کشور حدود 16 میلیون و 454 هزار نفر با میانگین سنی 31 سال است. امید به زندگی برای زنان 80 سال و برای مردان 74 سال است.
70 درصد از مردم این کشور کاتولیک پیرو کلیسای رم هستند. زبان رسمی این کشور اسپانیایی است.
شیلی در یک نگاه
مساحت | 756،950 کیلومتر مربع |
جمعیت | 16،454،143 نفر |
پایتخت | سانتیاگو |
واحد پول | پزو |
دامنه اینترنتی | cl. |
پیش شماره | 56+ |
:آخرین بروزرسانی
تحصیل در کشور شیلی
:آخرین بروزرسانی
باید بدانید که برخی از دانشگاه های برتر آمریکای لاتین در کشور شیلی واقع شده است. این در حالیست که پنج تا از دانشگاه های این کشور در رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS و آمریکای لاتین در سال 2015 قرار گرفتند. این کشور برترین موسسات آموزش عالی را در خود جای داده است، این درحالیست که حدود 11 تا از دانشگاه های این کشور خصوصیات رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS را به خود گرفته اند.
این درحالیست که اکثر دانشگاه های شیلی در پایتخت این کشور یعنی شهر Santiago واقع شده اند. کسانی که قصد تحصیل در کشور شیلی را در سر دارند باید بدانند که فرصت کشف چیزهای جدید و کسب تجارب بسیار عالی در این کشور وجود خواهد داشت. کوه های مرتفع، دره ها، سواحل بسیار زیبا که چشم افراد را به خود خیره می کند، موج سواری، بالا رفتن از کوه، اسب سواری، اسکی و درختان موجود در تاکستان از معروف ترین جاذبه های این کشور به حساب خواهند آمد.
دانشگاه پاپ – کاتولیکی de Chile
این دانشگاه در سال 1888 تاسیس شد. در حال حاضر این دانشگاه حدود 22000 دانشجو را در خود جای داده است. دانشگاه pontifica کاتولیکی de chile جزء یکی از دو دانشگاه پاپ و یکی از شش دانشگاه کاتولیکی در شیلی به حساب خواهد آمد. دانشگاه پاپ – کاتولیکی de chile رتبه سوم آمریکای لاتین را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر در رتبه 167 جهانی قرار گرفته است. این دانشگاه یک موسسه خصوصی می باشد که در حال حاضر حدود 22000 دانشجو را در خود جای داده است. سه محوطه اصلی دانشگاهی در پایتخت این کشور – شهر Santiago قرار دارد، این درحالیست که یکی از آنان در Villarica واقع شده است. این دانشگاه از نظر مطرح کردن گرایش های خاص در رتبه 28 جهانی قرار گرفت. باید بدانید که دانشگاه پاپ – کاتولیکی de chile در میان 50 دانشگاه برتر جهان از نظر مطرح کردن علوم کشاورزی و جنگلداری، معماری، هنر و طراحی، تدریس و آموزش، حقوق و علوم مرتبط با قانون و فلسفه قرار گرفته است.
دانشگاه de chile
این دانشگاه یک دانشگاه دولتی و بزرگ در کشور شیلی می باشد که برترین رتبه ها را به خود اختصاص داده است. باید بدانید که این دانشگاه در رتبه 220 جهانی و 4 آمریکای لاتین قرار گرفته است. این دانشگاه یکی از قدیمی ترین دانشگاه های شیلی به حساب می آید چرا که در سال 1843 تاسیس شده است. این دانشگاه در شهر Santiago واقع شده است که پنج محوطه دانشگاهی را در خود جای داده است. مساحت این دانشگاه 1700000 متر مربع می باشد چرا که موزه، سینما، امکانات بهداشتی و درمانی و مرکز ورزشی را در خود داده است. در حال حاضر حدود 40000 دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل می باشند که یک چهارم آنان در مقطع کارشناسی ارشد می باشند.
این دانشگاه به دلیل مطرح کردن 24 گرایش بسیار مهم رتبه بین المللی را به خود اختصاص داده است. این دانشگاه به دلیل مطرح کردن گرایش های کشاورزی و جنگلداری، هنر و طراحی، زمین و علوم دریایی، تدریس و آموزش، حقوق و قانون و جامعه شناسی در رتبه 100 دانشگاه برتر جهان قرار گرفت.
دیگر دانشگاه های برتر شیلی
دانشگاه های شیلی دانشگاه هایی هستند که در رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS و آمریکای لاتین قرار دارند. این دانشگاه های برتر مواردی نظیر : دانشگاه De Santiago de chile، دانشگاه de concepcion، دانشگاه پاپ – کاتولیکی de Valparaiso، دانشگاه Adolfo Ibanez، دانشگاه Austral de chile، دانشگاه de Talcaو دانشگاه فناوری Federico santa Maria را در بر خواهند گرفت. به طور کلی 25 دانشگاه قدیمی در شیلی وجود دارد که ما بقی همگی خصوصی می باشند. لذا دیگر دانشگاه هایی که در سال 1980 تاسیس شدند قوانین جدیدی را بکار گرفتند.
-
Read more + 29/07/2020 By Armany Group in آلمان, پناهندگی, ترکیه, عمومی, یونان
آلمان برای حل بحران پناهجویی به یونان و ترکیه کمک میکند
-
Read more + By Armany Group in پناهندگی, ترکیه, عمومی, یونان
اردوغان: یونان مرزهای خود را به روی پناهجویان باز کند
-
Read more + By Armany Group in پناهندگی, ترکیه, عمومی, یونان
پناهجویان در مرز میان ترکیه و یونان؛ درگیریهای تازه
-
Read more + By Armany Group in پناهندگی, ترکیه, عمومی
دستور اردوغان برای جلوگیری از عبور پناهجویان از دریای اژه
-
Read more + By Armany Group in آلمان, پناهندگی, عمومی
تاثیر کرونا بر تقسیم پناهجویان در بین اعضای اتحادیه اروپا
-
Read more + 28/07/2020 By Armany Group in پناهندگی, ترکیه, عمومی
ترکیه پناهجویان را از مرز یونان بازمیگرداند
-
Read more + By Armany Group in پزتغال, پناهندگی, عمومی
همهگیری کرونا؛ پرتغال به مهاجران غیرقانونی اقامت میدهد
-
Read more + By Armany Group in پناهندگی, عمومی, یونان
یونان در برخورد با پناهجویان قوانین بینالملل را “نقض” کرده است
-
Read more + By Armany Group in پناهندگی, عمومی, یونان
آتشسوزی توسط پناهجویان خیوس به دنبال مرگ یک زن پناهجو
-
Read more + By Armany Group in آلمان, پناهندگی, عمومی, یونان
آمادگی آلمان برای پذیرش پناهجویان نوجوان از کمپهای یونان